Remedii naturiste pentru scăderea rapidă a hipertensiunii arteriale
Hipertensiunea arterială nu este doar o boală a vârstnicilor. În prezent, mai mult de o treime dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani suferă de o formă de hipertensiune arterială.
O soluție aplicată în mod obișnuit este utilizarea medicamentelor pentru scăderea tensiunii arteriale, cum ar fi blocanții receptorilor de angiotensină, care au fost legate în cercetare de dezvoltarea cancerului și a altor probleme grave de sănătate.
O altă abordare este să mănânci alimente și vegetale care scad în mod natural tensiunea arterială, fără a provoca efecte secundare dăunătoare.
Iată câteva remedii rapide și naturale care vă pot ajuta să vă controlați tensiunea arterială și să evitați riscurile pentru sănătate asociate cu hipertensiunea arterială netratată:
- Migdale crude - mananca o mana de migdale crude zilnic si vei observa o scadere semnificativa a tensiunii arteriale, Migdalele crude sunt bogate în grăsimi mononesaturate, despre care s-a demonstrat științific că ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, la reducerea inflamației arteriale și la scăderea tensiunii arteriale.
Deși migdalele sunt bogate în grăsimi și calorii, ele vă pot ajuta să pierdeți în greutate, să vă construiți masa musculară și să vă mențineți sănătatea optimă. De exemplu, atunci când sunt consumate cu nuci, acestea se transformă în unele dintre cele mai sănătoase alimente.
- Ardeiul iute – ardeiul iute este un vasodilatator puternic care ajută la dilatarea vaselor de sânge și la îmbunătățirea circulației. Reduce în mod natural nivelul hipertensiunii arteriale prin accelerarea circulației sângelui. Amesteca o lingurita sau doua de ardei iute cu apa fierbinte sau ceai cu miere si aloe pentru a reduce tensiunea arterial. Dacă băutura are gust prea picant, puteți lua capsule de ardei iute.
- Apa din nuca de cocos - bogata in potasiu, electroliti si alti nutrienti importanti, s-a dovedit ca apa de cocos ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in limitele normale. În urma unui studio recent, s-a confirmat că apa de cocos poate reduce semnificativ tensiunea arterială sistolică și diastolică.
- Cacao - bogata in flavonoide si nutrienti antiinflamatori, cacao este un alt instrument puternic impotriva hipertensiunii arteriale. Flavonoidele din cacao acționează ca adaptogeni, protejând organismul de stres (una dintre cauzele comune ale hipertensiunii arteriale). În plus, reglează nivelul hormonilor de stres din organism și echilibrează valorile tensiunii arteriale.
După multe cercetări, cercetătorii au descoperit că flavonoidele conținute în cacao scad tensiunea arterială și protejează organismul împotriva accidentelor vasculare cerebrale și a apariției bolilor cardiovasculare, care pot fi o consecință a hipertensiunii arteriale.
- Turmeric sau curcuma - unul dintre beneficiile cunoscute ale turmericului este capacitatea sa de a reduce semnificativ inflamația sistemică, o cauză majoră a colesterolului crescut și a tensiunii arteriale crescute. Prin reducerea inflamației, turmericul ajută la îmbunătățirea funcției cardiovasculare și la menținerea circulației sanguine sănătoase. Când este folosit cu piper negru, turmericul ajută la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale.
- Usturoiul - usturoiul este un remediu natural puternic care ajuta la scaderea normala a nivelului de colesterol si a tensiunii arteriale. Aceleasi beneficii se obtin daca usturoiul este consumat in stare naturala sau ca supliment alimentar.
- Banana - acest fruct este bogat în potasiu, care este bun pentru sănătatea inimii. Potasiul ajută la scăderea tensiunii arteriale suficient pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la 38%. Cu ajutorul acestui mineral, rinichii filtrează mai mult sodiu, vasele mici de sânge se extind, iar circulația sanguină devine adecvată.
- Fructe de pădure - studiile au arătat că tensiunea arterială a continuat să scadă la persoanele care au mâncat fructe de pădure timp de 8 săptămâni. Fructele de pădure sunt bogate în polifenoli precum flavonoidele și antioxidanții și conțin folat, potasiu, vitamina C și fibre. Nu numai că au calități care ajută la scăderea valorilor tensiunii arteriale, dar ajută și la creșterea nivelului de colesterol bun din organism. Pentru aceasta puteți mânca afine, căpșuni, zmeură, fragi și merișoare.
- Ceai de hibiscus - studiile la scară largă au arătat că consumul a 3 căni de ceai de hibiscus pe zi poate reduce tensiunea arterială sistolica cu până la 7 puncte. Aceste efecte sunt evidențiate de faptul că ceaiul de hibiscus conține polifenoli și flavonoide.
- Ciocolata neagra - ciocolata neagra nu este doar delicioasa, ci si ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Este important să alegeți ciocolate care conțin cel puțin 70% cacao și să nu exagerați. Pe lângă hipertensiunea arterială, ciocolata neagră poate ajuta, de asemenea, la reducerea aterosclerozei și la îmbunătățirea circulației sângelui, care s-a dovedit că previne atacurile de cord și îmbunătățește nivelul de cholesterol.
- Sfecla rosie - un pahar de suc de sfecla rosie pe zi previne cresterea tensiunii arteriale. Cercetările demonstrează că hipertensiunea arterială scade rapid (după doar o oră) prin consumul unui pahar de suc de sfeclă roșie. Acest beneficiu va dura cel puțin 24 de ore. Cercetătorii cred că acest beneficiu se datorează prezenței nitriților în sfeclă. Prea multă cantitate de nitriți poate fi periculoasă pentru sănătatea ta, dar sfecla conține și antioxidanți care ajută la controlul nitriților.